För dig som medverkar på vetenskapsfestivalen SciFest

Scifest illustration från webb

Den 10-12 oktober är det dags för SciFest i Uppsalas sportcenter Fyrishov. Öppet 9 - 16.

Två typer av aktiviteter

  • Obokningsbar aktivitet (non-stop), yta 2x3m, standardmöblering 1 bord och 2 stolar, minst en vägg att sätta saker på.
  • Bokningsbar aktivitet (workshop): yta 5x5m, 2 bord och 16 stolar. två eller tre väggar.

SciFest är en vetenskapsfestival med ett brett utbud av aktiviteter, workshops, tävlingar, forskarträffar och föredrag. Festivalen är sedan 2020 ett samarrangemang mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet.

Här får nyfikna i alla åldrar smaka på den forskning som bedrivs, med laborationer, aktuella frågeställningar och prova-på-aktiviteter. SciFest vill ge barn och skolungdomar möjlighet att upptäcka hur roligt det är med vetenskap och förhoppningsvis så ett frö till att de unga blir intresserade av att inhämta kunskap, plugga vidare och kanske även forska.

SciFest brukar attrahera närmare 8 000 nyfikna besökare under de tre festivaldagarna. Utställarna på SciFest kommer från skolor, universitet, företag, myndigheter, muséer och organisationer. Festivalens första dagar riktar sig till skolelever och lärare och under den sista dagen slår SciFest upp dörren för allmänheten.

Din planering

Workshop eller non-stop?

Som utställare på SciFest kan du delta med två olika typer av aktiviteter.

  • Om du arrangerar en obokningsbar aktivitet (non-stop, yta 2x3m) ger du en aktivitet som besökaren är öppen att interagera med när som helst under dagen.
  • Vid en bokningsbar aktivitet (workshop, yta 5x5m) erbjuder du workshop-pass vid speciella tidpunkter, där skolelever kan boka in sig och få en djupdykning inom ditt område.

Mellan workshop-passen och på lördagen fungerar din aktivitet som en non-stop aktivitet.

Deadline för anmälan.

Till detta datum måste du ha lagt in all information om din aktivitet i bokningssystemet, en beskrivning av din aktivitet, tider för den samt om din aktivitet ska vara bokningsbar eller obokningsbar (non-stop). Därefter har du tid att utforma din aktivitet.

Deadline för alla praktiska uppgifter.

SciFest-teamet kommer, i god tid, att skicka ut en förfrågan gällande ditt behov av el, nätuppkoppling, transport, mat etc.

Information om säkerhet och föreskrifter på SciFest

Gemensam transport av material till Fyrishov, Uppsala.

Samla krafterna för nu är det nära. Den 10 oktober öppnas dörren till SciFest 2024!

Har du frågor eller vill bolla idéer?

SciFest-teamet hjälper dig gärna! Vi involverar både utställningspedagoger och kommunikatörer. Tillsammans kan vi redan i ett tidigt skede jobba fram en aktivitet som passar för just din forskning.

För SLU

För Uppsala universitet

För externa utställare

Kontakt

Besök SciFest

Uppsala universitets logotyp
SLU logotyp