Bidrar AI till en bättre värld? Digitalt seminarium för lärare 29 november

Vi bjuder lärare och andra intresserade på ett spännande seminarium om en ytterst aktuellt fråga. AI (artificiell intelligens) har fått mycket uppmärksamhet under år 2023, dels kring etiska frågor, men också för att ett flertal kraftfulla verktyg blivit tillgängliga för allmänheten. 29 november klockan 15.00 - 16.00.

Anmäl dig till det digitala seminariet om AI

Tre av tio svenskar har använt ett AI-verktyg det senaste året och det mest använda verktyget är ChatGPT. Allt fler funktioner i mobiltelefoner, datorsystem och på internet bygger också på AI och tekniken påverkar oss dagligen i stort och i smått. Några forskare larmande också i början av året om att AI hotar hela mänskligheten. Så den stora frågan är om AI bidrar till en bättre värld? Ta chansen att uppdatera dina kunskaper kring AI och få insikter att ta med till samtalen med dina elever. 


Katarina Graffman har studerat hur människans beteenden förändras av ny teknik.  Knuten till Institutionen för kulturantropologi och etnologi, Uppsala universitet.

Christer Norström är professor i datavetenskap och AI, Mälardalens universitet

Thomas Edwall är lärare och är medförfattare till en nyligen utkommen bok ”ChatGPT för lärare”. Lärare i Göteborgs stad

Samtalet om detta brännande heta ämne leds av Joakim Jardenberg, entreprenör, författare och föreläsare som har varit involverad i teknik, digitalisering och entreprenörskap.

Arrangör: Vetenskapsfestivaler i samverkan: Kunskapsfesten Eskilstuna, Vetenskapsfestivalen SciFest i Uppsala och Vetenskapsfestivalen Göteborg

                    

Senast uppdaterad: 2023-11-15