Vad vill dina elever forska om?

Vi vill veta vad du som är under 13 vill forska om! För forskare på SLU och Uppsala universitet skulle det vara jätteroligt att veta! Utmaningen pågår fram till 19 februari.

Du vet väl att du också kan bli forskare. Det viktigaste är att du är nyfiken och vill lära dig mer om hur världen fungerar. Det kan handla om klimat, dataspel, djur, vikingar, sport eller något annat som just du tycker är väldigt spännande och viktigt. Vilka problem vill du lösa? Vad vill du upptäcka?

Så deltar du

Skicka in en teckning, en kort text eller kanske en seriestrip! 

Skicka in ditt bidrag

Till dig som är lärare 

Diskutera gärna i klassen innan Scifest hur barnen ser sig själva som forskare i framtiden. De kanske vill lösa stora frågor om klimat eller sociala orättvisor. Eller vill de forska om:

  • hundar
  • sport
  • dinosaurier
  • en författare 

Vad skulle de vilja veta? Har de idéer om hur de skulle vilja studera detta?

Vad gör vi med bidragen?

Vår illustratör kommer att användainskickade bidrag för att skapa en bild av hur framtidens forskning kommer att se ut – om ni får bestämma. Några av våra forskare kommer att titta på bidragen och kommentera dem - vad säger det om framtiden! Det är anonymt - men du kommer säkert att känna igen dig! Vi publicerar resultatet på scifest.se, SciFests facebook-sida och instagram.

Tagga ditt bidrag

Ni får gärna publicera på skolwebbar och i sociala medier glöm inte #scifest2021​. Vi lovar att kolla!

Kontakt

Anna Lundmark  och Gisella Bengtsson

Last modified: 2021-02-11