Välkommen att medverka på SciFest

SciFest är, och har under alla år varit, en vetenskapsfestival med ett brett utbud av aktiviteter, shower, tävlingar, forskarträffar och föredrag. Festivalen är sedan 2020 ett samarrangemang mellan Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet.  

Här får nyfikna i alla åldrar smaka på den forskning som bedrivs: med laborationer, aktuella frågeställningar och prova-på-aktiviteter. SciFest vill ge barn och skolungdomar möjlighet att upptäcka hur roligt det är med vetenskap och förhoppningsvis kunna så ett frö till att de unga blir intresserade av att inhämta kunskap, plugga vidare och kanske även forska. 

SciFest har under alla år som festivalen arrangerats, samlat närmare 8 000 nyfikna besökare under de tre festivaldagarna. Utställarna på SciFest kommer från skolor, universitet, företag, myndigheter, muséer och organisationer. Festivalens första dagar riktar sig till skolelever och lärare och under den sista dagen slår SciFest upp dörren för allmänheten.

Mer information om anmälan för SciFest 2023 kommer framöver.

SciFest 2022 inställt

SciFest 2022 ställdes in. Tyvärr såg vi inte att det var möjligt att genomföra den sprakande vetenskapsfestival vi längtat efter under rådande omständigheter.

Läs mer om SciFest

Följ oss gärna på:
Facebook och Instagram 

Har du frågor eller vill bolla idéer?

SciFest-teamet hjälper dig gärna! Vi involverar både utställningspedagoger och kommunikatörer. Tillsammans kan vi redan i ett tidigt skede jobba fram en aktivitet som passar för just din forskning. Vi hjälper till med målgruppsanpassning, förslag och tips.

För SLU

För Uppsala universitet

För externa utställare
Kontakta Katarina Holmborn Garpenstrand, epost: katarina.garpenstrand@uadm.uu.se

Senast uppdaterad: 2022-06-13